<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127563" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев летя с E...

Русия използва делфини във войната в Украйна?

30 Април 2022
0 2626

През февруари руският флот е разположил няколко обучени делфина за защита на военноморската си база в пристанището на Севастопол. Това твърди USNI News, независимо издание на Военноморския институт на САЩ.

Киев събаря 8-метровия монумент, символизиращ приятелството между руснаци и украинци (видео)

На сателитни снимки се вижда как морските бозайници са разположени в две отделни водни кошари, пише Dir.bg. Животните вероятно имат задача да патрулират, да неутрализират или да сигнализират за вражески водолази. За подобни задачи бойните делфини са тренирани не само в Русия, но и в САЩ.

Съветската програма за обучение на морски бозайници се развива именно в близост до пристанището на Севастопол. Руската федерация използва базата, продължавайки проекта и след разпада на СССР.

Според USNI руският флот също използва обучени белуги и тюлени в различно звено, работещо в Арктика, тъй като животните са много по-добре защитени от студа от делфините.

През 2019 година Норвегия залови белуга, която бе обявена за руски шпионин. Едрият морски бозайник дори имал колан с гравирани надписи, потвърждаващи принадлежността му към Русия.

Русия използва делфини във войната в Украйна?

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Сульо

    16 Май 2022

    Аз мисля, че направо използва и извънземни. Ако нареди посолството и грантодаващата организация, и това ще пишете, нали?

Реакции