<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139311" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН предпочи...

Русия “никога не е имала общо с корупцията в България”, твърди Мария Захарова

30 Юли 2022
0 740

Русия “никога не е имала общо с корупцията в България”, твърди Мария Захарова в изявление, публикувано на сайта на Външното министерство на Руската федерация. То идва по повод на интервю, което Кирил Петков даде пред “Таймс”.

Петков пред Times: Митрофанова е водила български политици “на почивка” в Гърция

В него той казва, че корупцията е най-добрият инструмент за влияние на Москва на Балканите. Той посочва влиянието на Русия като причина за вота на недоверие, свалил правителството през юни. Той казва още, че се опасява, че “Русия смята да го свали от власт завинаги”. Кирил Петков вярва, че си е спечелил могъщи врагове в Русия. Това се е случило след като е сложил край на зависимостта на страната си от нея по отношение на доставките на газ, пише още в статията на британското издание.

Русия &#8220;никога не е имала общо с корупцията в България&#8221;, твърди Мария Захарова

Ето какво още пише Захарова

“С любопитство се запознахме с интервюто на министър-председателя в оставка К. Петков. Ние искрено съчувстваме на неговите опасения за “дългата ръка” на Кремъл. От гледна точка на логиката и истината не виждаме причина да коментираме поотделно всяко едно от умишлено неверните твърдения за руска намеса в работите на България, корупцията като наш “основен външнополитически инструмент” на Балканите и “обработването” на местните политици с екскурзии до Гърция”, се казва в изявлението.

То продължава: “Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави. И никога няма да позволи никоя друга държава да се опита да ни наложи своето мнение. Спекулирането с “руската заплаха” за вътрешнополитически и други егоистични цели е сигурен знак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да се угодничи на трансатлантическите “партньори”.

Русия “никога не е имала общо с корупцията в България”, твърди Мария Захарова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции