<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124072" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна приз...

Русия ограничава драстично военните действия в Украйна

29 Март 2022
0 4026

Поредният кръг от преговорите между Русия и Украйна стартира тази сутрин в двореца “Долмабахче” край Босфора и след над 3 часови разговори завършиха към 14 ч.

“Руското министерство на отбраната взе решение за драстично намаляване на военната активност в направленията Киев и Чернигов”. Това се казва в изявление на министерството след руско-украинските преговори, предава агеция ТАСС, цитирана от NOVA.

 Руски удар порази областната администрация в Николаев (видео)

Преговорите Киев-Москва продължават в Турция

“С оглед на това, че преговорите по подготовката на Договора за неутралитет и безядрен статут на Украйна, както и по предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна преминават в практически план, отчитайки принципите, обсъдени по време на днешната среща, Министерството на отбраната на Русия, за да повиши взаимното доверие и да създаде необходимите условия за продължаване на преговорите и постигане на крайната цел – съгласуване и подписване на гореспоменатия договор – взе кардинално решение, да намали военната активност в посока Киев и Чернигов няколко пъти”, уточни руския заместник-министър на отбраната Александър Фомин. 

Русия “ограничава драстично” военните действия в Украйна

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции