<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164712" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-хубаво би...

Русия осъди журналист за публикация в социалните медии

15 Февруари 2023
0 68

Руски съд осъди журналиста Мария Пороманенко на 6 години затвор за критични коментари относно войната в Украйна, показва NOVA.

Тя е арестувана през април миналата година в Санкт Петербург за публикация в социалните мрежи относно нападението на руски части върху театъра в украинския пристанищен град Мариупол. Той минава под руски контрол след дълга обсада. Киев обвинява Москва за смъртта на стотици цивилни по време на нападението, което Русия отрича.

Арестуваха руска студентка заради пост в Инстаграм

Русия осъди журналист за публикация в социалните медии
istockphoto

От следствения екип съобщават, че 44-годишната Пороманенко е осъде за разпространение на невярна информация за руската армия. Присъдата е в следствие на нов закон, който криминализира информация, която властите смятат за невярна или вредна за военната офанзива.

Отначало прокурорите искат присъда от 9 години лишаване от свобода. Адвокатът на журналиста е изразил притеснения относно влошеното ѝ психично здраве и е поискал тя да бъде лекувана.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции