<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155039" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ изпращат ...

Русия продължава да обстрелва Киев с ирански дронове камикадзе

14 Декември 2022
0 317

Русия продължава да обстрелва Киев, Украйна. Тази сутрин украинската столица бе атакувана с ирански дронове камикадзе. Взривове имаше в Житомирска и Виницка област. За това съобщава OFFNews.

В столицата и региона около нея са се зайдествали противовъздушните сирени около 20 минути преди взривовете. Това показват карти на службите за спешно реагиране.

Олексий Кулеба, губернатор на региона, заяви, че противовъздушните системи са се задействали. Виталий Кличко, кметът на Киев, също потвърди, че в украинската столица е имало взривове.

САЩ изпращат системи за ПВО “Пейтриът” на Украйна

Русия продължава да обстрелва Киев с ирански дронове камикадзе
iStock

Отломки от дронове са повредили две административни сгради в Шевченковски район. Това се съобщава по предварителна информация. Към 7:25 ч. вече са били свалени значителен брой ирански безпилотни дронове камикадзе, заяви Кличко.

“В района на Киев и над столицата силите за противовъздушна отбрана вече са свалили общо 10 безпилотни летателни апарата “Шахеди”. Това каза той.

Олексий Кулеба също потвърди, че повечето от дроновете са били свалени от силите за противовъздушна отбрана в региона. Освен това той намекна, че окупаторите са възнамерявали да атакуват съоръжения на енергийната инфраструктура отново.

“Русия продължава да тероризира енергийната инфраструктура на страната. Но ние ставаме все по-силни с всеки изминал ден”, подчера Кулеба.

САЩ: Русия вече използва 40-годишни снаряди и ракети

Към 7:50 ч. тревогата в Житомирска и Киевска област продължава. Ръководителят на Житомирската областна прокуратура Виталий Бунечко предупреди, че е възможна втора вълна от нападения с дронове.

Видео: The Telegraph

Русия продължава да обстрелва Киев с ирански дронове камикадзе

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции