<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ обвиниха ...

Русия заплаши САЩ и Украйна заради ПВО системите “Пейтриът”

15 Декември 2022
0 2034

Русия заплаши САЩ и Украйна заради ПВО системите “Пейтриът”. Руската федерация предупреди, че това “може да доведе до непредвидими последствия”, пише СЕГА.

Коментар на руското посолство във Вашингтон бе разпространен от руските медии. В него се казва, че “това е пореден провокационен ход” на Белия дом. Дмитрий Песков, прессекретарят на Кремъл, заяви, че ако в Украйна се появят ПВО системите “Пейтриът”, то те стават легитимна цел на руската армия.

“В САЩ се разгръща информационна кампания за евентуално изпращане на високотехнологични ПВО комплекси. Ако тези сведения се потвърдят, ще станем свидетели на пореден провокационен ход на администрацията, който може до доведе до непредвими последствия”. Това гласи съобщението на руското посолство.

САЩ изпращат системи за ПВО “Пейтриът” на Украйна

Русия заплаши САЩ и Украйна заради ПВО системите &#8220;Пейтриът&#8221;
НОВА/стоп кадър

Дипломатите са на мнение, че САЩ “все по-дълбоко се включват” във войната в Украйна. С действията си те “нанасят огромен ущърб на руско-американските отношения, но създават и допълнителен риск за глобалната сигурност”. 

Вчера, на 13-ти декември, бе съобщено, че Пентагонът възнамерява да изпрати ПВО системите “Пейтриът” на Украйна до края на тази седмица. Все още тази информация е потвърдена само от дипломатически лица.

Алексей Данилов, секретарят на украинския Съвет по сигурност и отбрана, публикува в Twitter постер на филма “Патриот”. Той написа: “приятно е да се гледа американска класика”.

САЩ обвиниха петима руснаци и двама американци за конспирация в полза на Русия

През септември Русия отново заплаши САЩ. Тогава Руската федерация заяви, че САЩ ще стане “страна в конфликта”, ако предаде на украинската армия далекобойни ракети. 

Видео: CNN

Русия заплаши САЩ и Украйна заради ПВО системите “Пейтриът”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции