<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Единственит...

Руснаците превзеха АЕЦ “Чернобил” (видео)

24 Февруари 2022
0 29652

Руснаците превзеха АЕЦ “Чернобил”, съобщава Dir.bg.

Сражения се водят близо до депото за съхранение на ядрени отпадъци на атомната централа в Чернобил, където руските сили са проникнали от Беларус, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на съветника на украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко.

“Войските на окупаторите влязоха от Беларус в зоната на централата Чернобил. Членовете на Националната гвардия, които защитават депото, им оказват упорита съпротива”, заяви съветникът в “Телеграм”.

Националната гвардия, която охранява съхранението на опасни радиоактивни отпадъци, оказва яростна съпротива, каза Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи, съобщи Gazeta.ua. “Ако съоръжението за съхранение на ядрени отпадъци бъде разрушено в резултат на артилерийски удари, радиоактивният прах може да покрие териториите на Украйна, Беларус и ЕС”, предупреди Геращенко.

Руснаците превзеха АЕЦ "Чернобил" (видео)
Все още няма информация за хода на битката.

Информацията за нападението на окупаторите беше потвърдена от съветника на ръководителя на кабинета на президента Михаил Подоляк, пише Gazeta.ua.

“Няколко саботажно-разузнавателни групи искаха да извършат саботаж в атомната електроцентрала в Чернобил. Това показва, че Русия иска да причини максимални щети, включително екологични”, каза Подоляк.

“Руските окупационни сили се опитват да превземат атомната електроцентрала в Чернобил. Нашите момчета дават живота си, за да не се повтори трагедията от 1986 г. Това е обявяване на война в цяла Европа”, написа украинският президент Володимир Зеленски в Twitter.

Руснаците превзеха АЕЦ “Чернобил”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции