<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149837" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Георги Семер...

Съдът остави в ареста побойника от Русе,  обвинен още в изнудване и грабеж (видео)

05 Ноември 2022
0 1250

Съдът остави в ареста побойника от Русе,  обвинен още в изнудване и грабеж.

Мотивът на прокуратурата да поиска постоянно задържане е, че 17-годишният спортист се разследва по 6 обвинения и може да въздейства на свидетелите, предаде NOVA.

„Обвиненията вече станаха шест и продължаваме работата по тях, като по петте съдът вече се произнесе във връзка с мярката за неотклонение. Шестото ще възложим на следовател от следствения отдел към Окръжната прокуратура, който ще продължи работата по случая”, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Бияч от Русе кара жертвата си да му целува краката (видео)

Съдът остави в ареста побойника от Русе,  обвинен още в изнудване и грабеж (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Окръжният съд в Русе не се съобрази с искането на защитата. Тя поиска съдът да постанови надзорник от детска педагогическа стая да наблюдава непълнолетния.

„Защитата смята, че към настоящия момент от процесуална гледна точка не са събрани процесуално годни доказателства, които да обосноват каквато и да било мярка за неотклонение”, каза Емил Тодоров, адвокат на обвиняемия.

Определението на съда може да бъде обжалвано в срок от три дни пред апелативните съдии във Велико Търново.

За случая стана известно, след като в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с кадри на насилие.

Пред дома на сочения за извършител на деянието се поведоха протести. Младите хора поискаха публично извинение. Побойникът го направи с пост в социалната мрежа Facebook.

Жертвата от клипа, взривил социалните мрежи, е Иво. Ударите са му били нанесени през април в тоалетната на заведение. „Клипът е една много малка част от това, което се случи. Продължи около 15-20 минути, основно в главата, ребрата, ръцете, краката”, спомня си момчето. Според него в този случай причина за побоя било момиче.

Съдът остави в ареста побойника от Русе,  обвинен още в изнудване и грабеж (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции