<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още 70 000 прест...

Съдът потвърди 23-годишната присъда на продуцента Харви Уайнстийн

03 Юни 2022
0 1260

Апелативният съд в Ню Йорк потвърди присъдата на печално известния продуцент Харви Уайнстийн от 23 години лишаване от свобода заради изнасилване и сексуален тормоз, пише Dir.bg.

Магистратите отхвърлиха аргументите на адвокатите му, че на по-ниска инстанция съдията по делото е допуснал няколко грешки в хода му.

Харви Уайнстийн е диагностициран с коронавирус в затвора

Уайнстийн обжалваше присъдата, произнесена през февруари 2020 г., за сексуално посегателство над бившата му сътрудничка Мими Хейли и за изнасилването на актрисата Джесика Ман.

“Отхвърляме аргументите на ответника и потвърждаваме осъдителна присъда”, единодушен е петчлененият състав на Манхатънския апелативен съд. Магистратите не намират грешки, които биха могли да доведат до отмяна на присъдата на Уайнстийн.

Харви Уайнстийн: Дженифър Анистън трябва да бъде убита

Говорителката на продуцента Джуда Енгълмайер заяви, че обжалване ще бъде внесено и пред най-висшата съдебна инстанция на щата Ню Йорк. “Разочаровани и тъжни сме за господин Уайнстийн”, заяви тя.

Присъдата му се смята за решителен момент за движението #MeToo, обединило жени, жертви на сексуален тормоз от известни мъже. Обвинения срещу Харви Уайнстийн се появиха за първи път през 2017 г.

Продуцентът, който е на 70 години, отрича да е осъществявал сексуални контакт без съгласие.

Той представи седем аргумента в подкрепа на искането за отмяна на присъдата, включително че обвиненията за изнасилване се основават на недостатъчни доказателства.

Харви Уайнстийн е в затвор в Калифорния от миналата година. Той очаква началото на процес по 11 обвинения от пет жени в изнасилване и сексуално посегателство, извършени в периода между 2004 г. и 2013 г.

Съдът потвърди 23-годишната присъда на продуцента Харви Уайнстийн

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Йарви Освалд

    05 Юни 2022

    5 години се плющяла с него и ходели заедно по партита и озведнъж решила , че е изнасилена. Ми не го разбирам това!

Реакции