<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134733" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БФС е регистр...

Съдят 8 медици за смъртта на Диего Марадона

23 Юни 2022
19 724

Осем медицински служители ще бъдат съдени за предполагаема престъпна небрежност при смъртта на аржентинската футболна легенда Диего Марадона. Дата за старт на съдебния процес все още не е определена, пише NOVA.

Според прокурори смъртта на звездата се дължи на „пропуски“ на неговите болногледачи. Като те го изоставили „на произвола на съдбата“ по време на домашна хоспитализация.

Съдят 8 медици за смъртта на Диего Марадона
Wikimedia

Неврохирургът и семеен лекар Леополдо Луке, психиатърът Агустина Косачов, психологът Карлос Диас, медицинският координатор Нанси Форлини и четирима други, включително медицински сестри, бяха разследвани за смъртта на Марадона. Прокурорите поискаха дори да бъдат съдени за убийство по непредпазливост. Според обвинителите футболната легенда е бил поставен в „ситуация на безпомощност“.

Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите ги грозят присъди от 8 до 25 години затвор.

Диего Марадона почина на 60-годишна възраст през 2020 г., докато се възстановяваше от мозъчна операция и след продължителна битка със зависимостта си от кокаина и алкохола.

Съдят 8 медици за смъртта на Диего Марадона

Източник: NOVA

Видео: B/R Football

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции