<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134733" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БФС е регистр...

Съдят 8 медици за смъртта на Диего Марадона

23 Юни 2022
0 1304

Осем медицински служители ще бъдат съдени за предполагаема престъпна небрежност при смъртта на аржентинската футболна легенда Диего Марадона. Дата за старт на съдебния процес все още не е определена, пише NOVA.

Според прокурори смъртта на звездата се дължи на „пропуски“ на неговите болногледачи. Като те го изоставили „на произвола на съдбата“ по време на домашна хоспитализация.

Съдят 8 медици за смъртта на Диего Марадона
Wikimedia

Неврохирургът и семеен лекар Леополдо Луке, психиатърът Агустина Косачов, психологът Карлос Диас, медицинският координатор Нанси Форлини и четирима други, включително медицински сестри, бяха разследвани за смъртта на Марадона. Прокурорите поискаха дори да бъдат съдени за убийство по непредпазливост. Според обвинителите футболната легенда е бил поставен в „ситуация на безпомощност“.

Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите ги грозят присъди от 8 до 25 години затвор.

Диего Марадона почина на 60-годишна възраст през 2020 г., докато се възстановяваше от мозъчна операция и след продължителна битка със зависимостта си от кокаина и алкохола.

Съдят 8 медици за смъртта на Диего Марадона

Източник: NOVA

Видео: B/R Football

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции