<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105174" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съд в Украйна...

Съдят Марк Зукърбърг и съпругата му за сексуален тормоз и дискриминация

27 Октомври 2021
0 9310

Двама души, работили за главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан, са подали искове срещу двойката. Te ги обвиняват в сексуален тормоз и дискриминация, предава bTV.

Двамата се обръщат към съда още на 20 септември, но всичко става ясно едва във вторник, 26 октомври. Единият от тях е работил за Зукърбърг в периода януари 2017 г. – март 2019 г. като “управител на домакинство”, а другият – от май 2018 г. до февруари 2019 г. е бил част от компания, която е предоставяла услуги за сигурност на двойката.

Дезинформация, подстрекаване към насилие и трафик на хора. Какви разкрития изскочиха от “Фейсбук документите”

Собственик на Facebook и жена му са обвинени и в забавяне на заплатите на техните служители.

Името на социалната мрежа обаче не се споменава никъде в съдебното производство. Говорителят на семейството Бен Ла Болт разкритикува твърденията и заяви, че те не могат да бъдат потвърдени.

Съдят Марк Зукърбърг и съпругата му за сексуален тормоз и дискриминация

“Гордеем се с екипа от професионалисти, работещи във фамилния офис, и сме уверени, че тези обвинения, които целят несправедливо да унижат колегите ни, няма да успеят”, заяви той.

Съдът не е насрочил изслушване по делото и никой от семейството не е дал официален отговор.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции