<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145717" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обявиха първ...

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс написа гневно писмо на Путин

28 Септември 2022
0 258

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс написа гневно писмо на Путин.

Изненадващ обрат настъпи в отношението на 79-годишната рок легенда към войната в Украйна и руските агресори. Досега той твърдеше, че за всичко е виновен Байдън, когото в интервю за Си Ен Ен през август нарече “военнопрестъпник”.

“Драги президент Путин, откакто Руската федерация нападна Украйна на 24 февруари тази година, аз се опитвам да използвам слабото си влияние, за да призова за спиране на огъня и за дипломатическо решение, което удовлетворява нуждите от сигурност както на Украйна, така и на РФ. В това начинание аз написах две отворени писма на Олена Зеленска… Все по-често съм молен да пиша и на вас”, започва той обръщението си, публикувано в неговия Facebook профил и разпространено от медии.

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс написа гневно писмо на Путин
Снимка: Facebook/Roger Waters

Американската актриса Джесика Частейн посети детска болница в Украйна (видео)

Уотърс призовава Путин към мирни преговори, в които да спазари неутралитет за суверенна Украйна срещу споразумение да не нахлува “никъде никога повече”.

И допълва: “Да, да, знам, че САЩ и НАТО нападат суверенни държави без колебание, само за няколко барела нефт, но това не означава, че вие също трябва да го правите. Инвазията в Украйна искрено ме изненада, това бе отвратителна война, провокирана или не”.

Уотърс писа до съпругата на Володимир Зеленски по-рано този месец, като в обръщението към нея се придържаше към обичайната си реторика – той обвини “крайните националисти” в Украйна, че са извели страната на “пътя на тази разрушителна война”.

Олена Зеленска отговори на музиканта в Twitter.

“Именно Русия нападна Украйна, разрушавайки градове и убивайки хора. Украинците защитават страната си и бъдещето на децата си. Ако откажем да се борим, утре няма да ни има. Ако Русия се откаже от войната, тя ще приключи. Трябва да помолите президента на друга държава за мир”, написа тя.

Източник: в. Сега

Видео: Facebook/Roger Waters

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс написа гневно писмо на Путин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    28 Септември 2022

    Тоя да напише едно писмо до себе си и да поиска да спре с белия прах!

Реакции