<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126127" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиниха Джо ...

САЩ разследват TikTok заради материали със сексуално съдържание с деца

15 Април 2022
0 458

Правителствените агенции в САЩ са започнали разследване срещу социалната мрежа TikTok заради материали със сексуално съдържание с деца, пише Булевард България.

Един от най-големите проблеми за платформата за споделяне на кратки видеа е именно справянето с подобни случаи, разказва Financial Times. TikTok разполага с предимно млади потребители – деца и младежи. Това привлича “сексуални хищници” към социалната мрежа.

Били Айлиш следва само един акаунт в TikTok, а притежателите му са напълно зашеметени

Разследването на Министерството на вътрешни работи на САЩ ще проучи как точно платформата модерира сексуално съдържание. То може да бъде видяно както под формата на видео, така и сред коментарите на много потребители. Според източници на Financial Times ще се разглежда и специална функция за поверителност в мрежата, която някои от потребителите използват.

САЩ разследват TikTok заради материали със сексуално съдържание с деца
„Това е идеалното място, където могат да се събират “сексуални хищници” и да се занимават с деца“.

Това обясни Ерин Бърк, началник на Отдела за разследване на експлоатация на деца. Според него TikTok е предпочитана платформа за подобен тип хора.

Meta плаща за медийна кампания срещу конкурента TikTok

“Сексуален хищник” е термин в психологията, описващ хора, които търсят сексуално удоволствие или партньор, набелязвайки “жертва”, която да преследват. “Сексуалните хищници” невинаги се превръщат в насилници. Не е задължително поведението им да е престъпно по закон, но се смятат за опасни. Особено когато става дума за деца.

TikTok е една от най-популярните социални мрежи. Има над 1 млрд. активни потребители по целия свят. Платформата за видеосподеляне е собственост на китайския технологичен гигант ByteDance. Според прогноза на Insider Intelligence приходите от реклами в TikTok достигат до 11,6 млрд. долара за тази година.

Египетски съд осъди на затвор пет инфлуенсърки в мрежата TikTok

По данни на компанията за дигитален маркетинг и аудитория Start.io близо 380 хил. български потребители използват социалната мрежа. Над половината от тях са деца и младежи.

САЩ разследват TikTok заради материали със сексуално съдържание с деца

Проучвания показват, че TikTok се опитва да се справи с модерирането на потока от съдържание, генерирано от тези над 1 млрд. потребители. За целта са назначени повече от 10 хил. души по целия свят.

За последните две години броят на свързаните с TikTok разследвания за експлоатация на деца се е увеличил седем пъти.

Неотдавна изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг обяви TikTok за основна причина за забавянето в интереса към неговите социални медии, сред които са Facebook и Instagram.

TikTok е филтрирала видеоклипове, публикувани от “грозни”, “бедни” и “хора с увреждания”

Meta разполага с повече модератори на съдържание, отколкото TikTok – близо 15 000 души в света. В допълнение компанията използва и автоматизирани системи, предназначени за докладване и сваляне на публикации, които нарушават правилата на компанията за споделяното в социалните й мрежи.

САЩ разследват TikTok заради материали със сексуално съдържание с деца

“Financial Times” припомня, че за миналата година TikTok е докладвала около 155 000 видеа на Националния център за издирвани или експлоатирани деца – организацията в САЩ, на която по закон компаниите трябва да докладват са съмнително съдържание. За сравнение платформата Instagram, която също има над 1 млрд. души аудитория, е изпратила близо 3,4 млн. сигнала.

TikTok-ърка скандализира мрежата като сготви пържола в тостер и бургер на ютия (видео)

Миналия месец разследване на „Washington Post” разкри, че компанията на Зукърбърг е наела една от най-големите консултантски компании на Републиканската партия, за да организира масова кампания срещу конкурента си TikTok в САЩ. Кампанията включва публикуването на редакционни коментари или писма в големи регионални медии в подкрепа на каузата за ограничаване на влиянието на китайската платформа.

САЩ разследват TikTok заради материали със сексуално съдържание с деца

Източник: Булевард България
Снимки и видео: Pexels

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции