<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116743" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Убиха майка ...

Създават международна група за разследване на финансовата пирамида “Глобал Маркетс”

27 Януари 2022
0 1249

Създават международна група за разследване на финансовата пирамида “Глобал Маркетс”, съобщи Прокуратурата.

Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за разследване на международна организирана престъпна група, създадена с цел извършване на финансови измами.

Чужденци също са завлечени от финансовата пирамида (РЕПОРТАЖ)

Става дума за старите ни познайници от “Глобал Маркетс” (GlobalMarkets), за които репортерът Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт от години ви разказват. Във видеото горе можете да си припомните един от последните репортажи на “Господарите”.

През април наблюдаващият прокурор Людмил Куюмджиев съобщи, че нови 11 папки с доказателства са присъединени по случая, има данни за заплахи към свидетели. Коментираните пред камерата ни още през 2018 година образувани досъдебни производства са присъединени към новото дело. То се води срещу заподозрените в мащабна злоупотреба.

8 обвиняеми, десетки измамени, щети за 4 милиона лева: Делото „Глобал Маркетс“ влиза в съда
Прокуратурата най-после се зае

Под ръководството на Специализираната прокуратура се създава международен съвместен екип за разследване. Той обединява екипи от Германия, Сърбия, Гърция и България.

“На 26.01.2022 г. се извършват съвместни действия по разследването на територията на четирите държави с кодово наименование „Сарафи“, се казва в съобщението на Държавното обвинение.

Под ръководството на прокурори от Специализираната прокуратура работят 12 следователи от местните органи и представители на Европол.

Гръцка медия разкри още подробности около финансовата пирамида, завлякла хора с милиони

От обвинението обобщават, че “дейността на престъпната група се състои в мотивиране на граждани на Европейския съюз да преведат парични средства на различни търговски дружества, като се въвеждат в заблуждение, че парите им ще се използват за търговия с финансови инструменти /форекс, акции, бинарни опции, криптовалути и др./, от които ще спечелят.

Създават международна група за разследване на финансовата пирамида "Глобал Маркетс"

Престъпната група е използвала множество интернет платформи за търговия с финансови инструменти, сред които и GlobalMarkets.”

ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА: Финансова пирамида продължава да завлича хора с огромни суми (1 ЧАСТ)

Нанесените вреди на пострадалите са в размер над 2 млн. евро.

Действията по разследването продължават.

Вижте опита ни да говорим с някои от задържаните от финансовата пирамида (РЕПОРТАЖ)

Специализираната прокуратура припомня, че на сайта на Комисията за финансов надзор в секция „Регистри и справки“, подсекция „Електронен регистър и картотека“, може да се провери дали дадено търговско дружество е лицензиран инвестиционен посредник.

Източник: Прокуратура на Република България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции