<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126896" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Човек с фиш з...

Серина Уилямс и Луис Хамилтън сред кандидатите да купят “Челси”

22 Април 2022
0 832

Серина Уилямс и Луис Хамилтън сред кандидатите да купят “Челси”.

Двете големите спортни икони на нашето време изненадващо се оказаха сред кандидатите за нови собственици на европейския клубен шампион по футбол “Челси”.

Майк Тайсън наби мъж, досаждал му в самолет (видео)

Серина Уилямс и Луис Хамилтън сред кандидатите да купят "Челси"

Двамата ще инвестират общо 20 милиона паунда в консорциума на бившия собственик на “Ливърпул” – сър Мартин Броутън. Това стана ясно след публикуването на пълния списък от потенциални инвеститори, които са сред кандидатите за закупуването на Челси.

Спроед информациите на Острова, Хамилтън и Уилямс участват с по 10 милиона долара в консорциума. Сър Броутън държи основната част. Той е основният акционер в Британските авиолинии.

Действията на Хамилтън и Серина изобщо не са изненадващи. През годините двамата са демонстрирали, че имат бизенс инетереси встрани от Формула 1 и тениса.

Освен това не е нещо необичайно спортни звезди, или такива от музикалната и филмова сцена, да инвестират в някои от топ клубовете по света.

Любопитно, че Люис Хамилтън винаги е признавал, че от дете е фен на “Арсенал”. Дори на няколко пъти е посещавал мачове на “артилеристите”. Но в момента е готов да стане акционер в един от най-големите съперници на любимия си клуб.

Битката за закупуването на “Челси” е на финалната права, като тази сделка трябва да спаси “сините”, които изпаднаха в доста тежка ситауция след наложените на Роман Абрамович санкции. На този етап продажбата изглежда единственият вариант за позитивно бъдеще за клуба.

Серина Уилямс и Луис Хамилтън сред кандидатите да купят “Челси”

Източник: Dir

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции