<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103143" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Преводачът, п...

Северна Корея показа нов вид ядрено оръжие на изложение за военна техника (снимки)

12 Октомври 2021
2 231

Северна Корея показа нов вид ядрено оръжие на изложение за военна техника, съобщава The New York Times.

Изложението по всяка вероятност бележи 76-годишнината от управлението на Работническата партия в страната – повод, който досега бе отбелязван с мащабни паради на военна техника. Вместо това, тази година честването премина под знака на закрит показ на новото военно оборудване.

Снимките от изложението показват редица нови ракети, които Северна Корея е тествала или демонстрирала през последните пет години. От кадрите личи оръжие, което прилича на хиперзвукова ракета, Също така балистични ракети с подводница и нова, непроверена междуконтинентална балистична ракета, която направи първата си публична поява на военен парад през октомври миналата година. Тази ракета изглежда по-голяма от трите ракети с голям обсег, които Северна Корея изстреля през 2017 г., преди г-н Ким да започне дипломацията си с тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Северна Корея показа нов вид ядрено оръжие на изложение за военна техника
В реч по случая лидерът на Северна Корея каза

Ким Чен Ун произнесе реч в понеделник на „Изложението за развитие на отбраната Самозащита-2021“, събитие, предназначено да отбележи 76-ия рожден ден на управляващата работническа партия от предходния ден. Южнокорейските медии съобщиха, че това е първото подобно събитие, проведено от Северна Корея.

Северна Корея тества нов тип крилати ракети с голям обсег

„Нашият враг е самата война, а не определена държава или сили като Южна Корея и САЩ“, каза Ким. “Но нашите външни усилия за мир по никакъв начин не означават отказ от правата ни на самозащита.”

Той нарече Съединените щати „лицемерни“, че подпомагат Южна Корея да увеличи своите ракетни и други военни сили. Той каза, че ракетите му са за самозащита и мир, а не за война, като добави, че няма намерение да се отказва от тях.

Изложението бе една от най-големите демонстрации на въоражението на Северна Корея през последните години. То идва след неколкократните предупреждения на Вашингтон към страната да се върне към преговорите за разоръжаване.

Северна Корея показа нов вид ядрено оръжие на изложение за военна техника.

Източник: The New York Times

Видео: Arirang News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции