<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115066" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Северна Коре...

Северна Корея проведе трети ракетен тест за по-малко от 10 дни

14 Януари 2022
0 128

Северна Корея проведе трети ракетен тест за по-малко от 10 дни. Южна Корея съобщи за две балистични ракети, изстреляни на изток, а Япония за още една.

Северна Корея изстреля втора предполагаема балистична ракета само за седмица

Южнокорейският генерален щаб информира, че днешната ракета е била изстреляна по посока източно от Корейския полуостров.

Японската брегова охрана смята, че ракетата вероятно вече е паднала. Сега се установява мястото на падане. Тя е била изстреляна в 14:55 ч. местно време (05:55 ч. по Гринуич).

Пхенян продължава с тестовите изпитания, въпреки международните санкции заради оръжейните програми.

Пхенян изстреля ракета при официално откриване на железница в Южна Корея (снимки)

Двете предходни ракетни изпитания бяха на 5 и на 11 януари, като на второто присъства и севернокорейският лидер Ким Чен-ун. Второто доведе до въвеждане на американски санкции срещу петима севернокорейския представители, свързани със севернокорейската ракетна програма.

Веднага след това дойдоха и упреци срещу САЩ от говорител на севернокорейското външно министерство, че нарочно влошават ситуацията.

На корабите в района между Корейския полуостров и Япония, както и в Източнокитайско море и в Северния Пасифик, се препоръчва да внимават и да уведомяват властите, ако забележат непознат обект.

Пхенян заплашва със затвор и екзекуция граждани, които използват жаргони от Южна Корея

Северна Корея продължава да защитава ракетните си изпитания като легитимно право за самозащита.

КЦТА, севернокорейската държавна новинарска агенция заяви, че неотдавнашното разработване на нов тип севернокорейското оръжие е било част от усилията за модернизиране на националните отбранителни способности. Те отричат да е било насочено срещу конкретна страна или с цел да се навреди на сигурността на съседни държави.

Източник: Клуб “Z”

Северна Корея проведе трети ракетен тест за по-малко от 10 дни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции