<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Британска де...

Севернокореец е осъден на смърт заради разпространение на сериала Squid Game

25 Ноември 2021
71 3496

Мъж от Северна Корея е осъден на смърт чрез разстрел заради контрабанда и продажба на копия на хитовия сериал Squid Game.

Властите заловиха мъжа, след като беше установено, че седем гимназисти гледат шоуто на Netflix, което се превърна в световен феномен.

Netflix са били принудени да премахнат цели сцени от “Squid Game”, вижте причината

Севернокореец е осъден на смърт чрез разстрел за притежание на копия на Squid Game

Съобщава се, че копието е било пренесено контрабандно от Китай под формата на USB флашка и продадено на студент в Северна Корея, който след това го споделил с приятелите си.

109 Sangmu, правителствената служба за наблюдение, заловила “провинилите се”, след като получила сигнал от неидентифициран източник. По-късно контрабандистът е осъден на смърт чрез разстрел.

Тежки наказания също са били наложени на учениците, които са гледали сериала. Включително доживотна присъда за момчето, което е купило копието.

Останалите, осмелили се да гледат Squid Game, също са осъдени на пет години каторга ( насилствен, принудителен тежък труд).

На наказание обаче подлежат и директорът на училището, учителите на ученика и училищната администрация.

Нов южнокорейски сериал измести хитовия Squid Game в класацията на Netflix (трейлър)

Севернокореец е осъден на смърт чрез разстрел за притежание на копия на Squid Game

Като те не само ще загубят работата си. Според източник на Радио Свободна Азия: “Те също бяха изключени от партията. Сигурно е, че ще бъдат изпратени да работят във въглищните мини или ще бъдат заточени в селските райони на страната”.

“Всички учители в училище се притесняват, че това може да се случи и с тях, ако някой от техните ученици също бъде заловен”, отбелязва същият източник.

“Елиминиране на опозиционната мисъл и култура”

Нов севернокорейски закон за “елиминиране на опозиционната мисъл и култура” е причината за тези репресии. По този начин страната се обявява срещу разпространението на информация (или продукции) от медии от капиталистическите страни. Максималното наказание е смърт.

Съобщава се обаче, че това е първият случай, в който законът се прилага върху непълнолетни.

“Жителите треперят от страх, защото ще бъдат безмилостно наказани за закупуване или продажба на устройства за съхранение на памет, независимо колко малки са”, посочва още втори информатор.

По негови думи има слухове, че един от арестуваните ученици е успял да избегне наказанието, защото родителите му са успели да подкупят властите с 3000 долара.

Севернокореец е осъден на смърт чрез разстрел за притежание на копия на Squid Game

“Жителите се оплакват, че светът е несправедлив, защото ако родителите имат пари и власт, дори децата им, които са осъдени на смърт, могат да бъдат освободени.”

Севернокореец е осъден на смърт чрез разстрел заради притежание на копия на Squid Game

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции