<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115574" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спецпрокурат...

Шефът на Pfizer: Covid-19 ще е тук години, но това е последната вълна с ограничения

18 Януари 2022
0 1564

Covid-19 ще е тук години, но това е последната вълна с ограничения. Това заяви изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла.

Близки на пациент нахлуха в Covid отделение в Русе със смъртни заплахи към лекарите (видео)

Шефът на Pfizer: Covid-19 ще е тук години, но това е последната вълна с ограничения
Алберт Бурла, снимка: EPA

Бурла даде интервю за френския телевизионен канал BFM TV по повод обявяването на мащабна инвестиция от страна на фармацевтичната компания във Франция.

Той също така изтъкна ефективността и безопасността на ваксините, като заяви, че според него хората ще продължат да се нуждаят от бустерни дози.

„Важно е хората да получат три дози от ваксината срещу коронавируси на Pfizer и вероятно след това ще се нуждаят от ежегодни бустери, въпреки че лицата с проблеми с имунната система могат да се нуждаят от тях и на всеки четири месеца“, каза Бурла.

Становището му е, че децата трябва да бъдат ваксинирани, за да бъдат защитени. 

По думите му хапчето срещу Covid-19 на компанията Paxlovid „променя всичко“ като нов начин за борба с тежкото протичане на болестта. През декември Pfizer обяви, че лекарството намалява хоспитализациите и смъртните случаи при уязвими хора с почти 90 процента.

В интервюто Бурла съобщи още, че фармацевтичният гигант ще инвестира 520 млн. евро във Франция през следващите пет години, като част от средствата ще отидат за разработване на още едно лечение за коронавирус в партньорство с френската компания Novasep.

Източник: Дебати

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Phoenix98

    19 Януари 2022

    ВЕТЕРИНАР !

Реакции