<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136158" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тежка катаст...

Шофьор с 50 нарушения, карал с фалшиви номера, причинил катастрофата с 2 жертви в София (видео)

06 Юли 2022
0 6311

Шофьор с 50 нарушения, карал с фалшиви номера, причинил катастрофата с 2 жертви в София, съобщава NOVA.

Полицията издирва двама избягали след тежката катастрофа на бул. „Черни връх” в София. Става въпрос за шофьора, причинил инцидента, и неговата спътничка в автомобила. Подробности даде началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев.

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения – над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара – с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни още Тенев. Шофьорът се казва Георги Семерджиев и е на 35 години. 

Шофьор с 50 нарушения, карал с фалшиви номера, причинил катастрофата с 2 жертви в София

Тежка катастрофа е станала на столично кръстовище (видео)

Фактическите подробности за инцидента: Таксиметрова кола се движи от бул. „Черни връх” към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът на таксито се престроява в крайната лява лента. От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар и удря таксито. Последва удар в предната част на таксито, а лекият автомобил се удря в асансьора на метрото. От силния удар се разцепва на две – едната половина, в която се намират шофьора и спътничката му, се плъзга 40 метра и се спира в пресечка малко по нагоре.

На пешеходната алея са се намирали две пешеходки, които са пометени и загиват на място. „Млади момичета – на 22 и 26 години, които са изчаквали на тротоара. От самия удар автомобилът се разчленява на две – едната половина минава от вътрешната страна на пешеходната зона и ги помита”, обясни Тенев. Въпреки пристигналите на място четири линейки и полицейски автомобили – шанс за блъснатите жени да оцелеят е нямало.

Шофьор с 50 нарушения, карал с фалшиви номера, причинил катастрофата с 2 жертви в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции