<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111785" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Премахват си...

Борислав Сарафов: Шофьорът при трагедията на АМ „Струма“ е карал с превишена скорост (видео)

14 Декември 2021
0 2076

Шофьорът на автобуса от катастрофата на АМ „Струма“, при която загинаха 45 души от Северна Македония, е карал с превишена скорост. Това каза пред БНТ директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. По думите му скоростта вероятно е надхвърляла 90 км/ч.

Борислав Сарафов: Шофьорът при трагедията на АМ „Струма“ е карал с превишена скорост

“Да, възможно е пътната маркировка да не е отговаряла и тя очевидно не отговоря на изискванията, но няма никаква причинно-следствена връзка между катастрофата и лошата маркировка. Тя предполага шофьорът да бъде по-внимателен и да шофира със съобразена скорост”, заяви Сарафов.

Това означава, че може и да е имало манипулация на превозното средство, тъй като повечето пътнически автобуси имат технически ограничения. Той обясни, че разследването за катастрофата е към финалната си права. Очакват се заключения на назначените експертизи – съдебно-медицинска, автотехническа, пожаротехническа и комплексна. Това може би ще стане още преди Коледа.

Шофьорът при трагедията на АМ „Струма“ е карал с превишена скорост

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции