<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158832" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Огромен проц...

Шокиращ брой американци вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави

12 Януари 2023
0 1268

Проучване разкри, че трябва да сте дори по-разочаровани от човечеството, отколкото първоначално сте очаквали.

Да, всички ние вярваме в някои глупави неща, когато сме малки. Като например Дядо Коледа, Великденския заек или Феята на зъбките. Но някои неща са наистина изненадващи.

Измамата „джендър пропаганда“ или как работи дезинформацията? (видео)

Проучване показа, че шокиращо много хора в САЩ вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави, пише LadBible. Центърът за иновации на US Dairy заедно с Edelman Intelligence са провели изследване, за да видят дали възрастните американци знаят откъде идва шоколадовото мляко. Според кампанията на уебсайта „Dairy Good“ на Undeniably Dairy: „Целта на проучването беше да се преценят някои интересни и забавни факти за възприятията на потребителите за млечните продукти. А не научно или академично изследване, предназначено за публикуване”.

И въпреки че изследването не е предназначено за обществено ползване, то е статистически валидно. Анкетата включва 1000 възрастни американци онлайн между 5 май и 9 май 2017 г. Отговорите идват от всички 50 щата и разбивката на регионалните отговори е доста равномерна.

Шокиращ брой американци вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави

Изненадващо е, че седем процента от страната – което може да звучи незначително, но всъщност наброява колосалните 16,4 милиона души – вярват, че шоколадовото мляко не се прави от какао, захар и мляко, а идва направо от вимето на кафява крава.

За да поставим това в още по-голяма перспектива, 16,4 милиона души са около еквивалента на населението на Камбоджа, Чад или Сенегал. Или ако се придържаме към САЩ, броят на хората, които вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави, е около двойно повече от сегашното население на Ню Йорк.

Но дезинформацията около храната не свършва дотук. През 1993 г. беше установено, че почти една пета от възрастните не осъзнават, че говеждото е основната съставка в хамбургерите. Това сочат данните на Министерството на земеделието в страната.

Проучването разкрива още, че четирима от 10 ученици от четвърти, пети и шести клас не са знаели, че кравите се използват за приготвяне на хамбургери. А трима от 10 не са знаели, че млякото се използва за направата на сирене.

Над половината от учениците в началното училище не осъзнават, че лукът и марулята са растения. И че киселите краставички са малки краставици, които просто са поставени в саламура или оцет.

Важно е да отбележим обаче, че новото проучване не е проверено от трети лица или публично публикувано. Така че може би има надежда, че ситуацията не е толкова лоша, колкото изглежда.

Шокиращ брой американци вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции