<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120294" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започна евак...

Шон Пен снима филм за руската инвазия в епицентъра на събитията – Киев (снимки)

25 Февруари 2022
0 495

Американският актьор и режисьор Шон Пен е в Киев и снима документален филм за руската инвазия, предаде NOVA. Двукратният носител на “Оскар” е присъствал на правителствена пресконференция в Киев, показват снимки в социалните мреж.

Украйна потвърди за атаки както по военни, така и по цивилни цели

“Режисьорът пристигна в Киев специално, за да запише всички събития, които се случват в Украйна, и в качеството си на режисьор на документални филми да разкаже на света истината за нахлуването на Русия в нашата страна”. Това се казва в публикация на украински език на страницата на президентската канцелария във Facebook.

“Днес Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна, докато са тук, в Украйна. Нашата страна му е благодарна за тази проява на смелост и честност”.

В публикацията се добавя, че “Пен демонстрира смелост, каквато липсва на много други, включително на някои западни политици”.

Според NBC News, 61-годишната звезда прави документален филм за Vice Studios.

Последната му визита се случва в момент, когато руски военни сили навлязоха дълбоко в Украйна, като в покрайнините на Киев се водят сражения, а ракети и снаряди падат върху множество украински градове.

Шон Пен снима филм за руската инвазия в епицентъра на събитията – Киев

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции