<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139741" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Уволниха жен...

Ще бъдат ли изместени Instagram и TikTok от BeReal? (снимки и видео)

03 Август 2022
0 93

Ще бъдат ли изместени Instagram и TikTok?

Новата социална мрежи BeReal (Бъди истински) бързо набира популярност. В нея няма реклами, филтри или инфлуенсъри.

Неин създател е френският предприемач Алексис Бареят. Макар приложението да е създадено през 2020 г., то става известно едва през настоящата 2022 г. Като през месец май има близо 2,7 милиона тегления в САЩ.

Ще бъдат ли изместени Instagram и TikTok от BeReal? (снимки и видео)

Потребителите могат да публикуват само веднъж на ден и то в рамките на двуминутен прозорец, определен от приложението. А съдържанието изчезва след 24 часа и се съхранява в личния архив на акаунта.

Всеки получава едно известие на ден. Щом го натиснете (може да го натиснете само веднъж, а ако не се възползва, няма да имате друг шанс до края на денонощието) активирате двете минути, през които може да направите публикация. Щракате до две снимки – една със задната и една с предната камера. Постът се качва, а вашите приятели получават известие за него.

Мъск обмисля да създаде нова социална мрежа

На снимките не може да се сложи филтър, не могат и да се редактират. А ако някой иска да реагира на публикацията ти, може да прати мини селфи, вместо емотикона.

„BeReal няма да ви направи известни“, каза екипът на компанията. „Ако искате да станете инфлуенсър, може да останете в TikTok и Instagram.“
Ще бъдат ли изместени Instagram и TikTok от BeReal? (снимки и видео)

„Поколението Z цени автентичността и отхвърля социалните норми“, коментира пред Yahoo Finance Мария Беатрис Лопес, PR представител на компанията в Лондон и потребител на BeReal. „Докато Instagram популяризира „идеала“ за живот, BeReal показва „истинските“ нас, без филтри. Чувстваме се по-естествени и имаме повече връзки с връстниците си, което по същество е това, което поколението цени.“

Колко ни подслушват Facebook и Instagram?

Такива приложения се появяват, докато Instagram продължава да бълва лоши ъпдейти и да променя услугата, без значение, че масово потребителите се оплакват. Доскоро те можеха да си позволят да правят каквото искат със социалната мрежа, защото нямаха конкуренция. Това обаче се променя.

Популярността на BeReal в сравнение с Instagram може да бъде измерена чрез класирането на приложението в AppStore в САЩ. И резултатът е, че в момента то побеждава както Instagram, така и TikTok.

Данни от Apptopia показват, че изтеглянията на BeReal са нараснали с 315% от началото на 2022 г., което го прави второто най-търсено безплатно приложение за iPhone в САЩ.

Няма да е необходимо много време, за да се появят и други социални мрежи, след като видят, че Instagram бива изместен от трона на най-посещаваната социална мрежа.

Ще бъдат ли изместени Instagram и TikTok от BeReal?

Източник: Булевард България
Снимки и видео: BeReal

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции