<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147290" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски милиар...

Ще присъства ли Митрофанова на първото заседание на Народното събрание

11 Октомври 2022
0 270

Ще присъства ли Митрофанова на първото заседание на Народното събрание? Руският посланик стана повод за дебат сред новоизбраните народни представители още преди първото заседание на 48-то Народно събрание. Темата е коментирата на неформална среща в Народното събрание, на която са обсъждани детайли около старта на новия парламент и първото му заседание. То бе свикано от президента Румен Радев на 19 октомври.

Президентът обяви свикването на новоизбраното Народно събрание

Ще присъства ли Митрофанова на първото заседание на Народното събрание
Снимка: iStock

Протоколът изисква на първото заседание на Народното събрание да присъстват представителите на чуждестранния дипломатически корпус. От “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са възразили. Според тях руският посланик, който е представител на страна агресор, не трябва да присъства на откриването на новия парламентарен сезон.

От ГЕРБ също са се обявили против присъствието на посланика на Руската федерация у нас. От „Възраждане“ обаче са се противопоставили на подобно искане. Тяхната позиция е била подкрепена от БСП.

Новите 240 депутати от седемте политически сили влизат в зала точно в 9 часа на 19 октомври. 

Политическите сили вече се разбраха за разпределението на стаите и местата в пленарната зала, предаде NOVA. В лявата част отново ще бъдат депутатите от „БСП за България”, до тях – ДПС. Народните представители на „Продължаваме Промяната” и „Възраждане” ще бъдат в центъра. В десния блок ще бъдат от ГЕРБ-СДС и „Демократична България”. „Български възход” ще бъдат в задната част на пленарната зала.

По традиция заседанието ще бъде открито от най-възрастния депутат. В този парламент това е Вежди Рашидов от ГЕРБ.

Снимки: iStock

Ще присъства ли Митрофанова на първото заседание на Народното събрание

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции