<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124260" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разнобой в ко...

Ще паднат ли цените на горивата при примирие между Русия и Украйна? (видео)

31 Март 2022
0 664

Цените на горивата продължават да се покачват. Един литър бензин вчера се търгуваше средно за 2,93 лв., дизелът – за 3,03 лв. А газта и метанът съответно – 1,59 и 2,89 лв.

За сравнение, преди началото на военните действия – на 23 февруари, литър бензин струваше 2,54, дизелът – 2,61 лв, газта – 1,41, а метанът 2,83 лв. 40 стотинки средно е увеличението на бензина и дизела, пише NOVA

Истерия по български: Шофьори сипват гориво в бидони (видео)

Ще паднат ли цените на горивата при примирие между Русия и Украйна

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, вносители и превозвачи на горива споделя, че само войната е причина за ръста в цените.

“От понеделник има тенденции за намаляване на цените. След 2 седмици е възможно сегашните над 3 лева за литър да се върнат към 2,80 лева”, прогнозира той. И допълни, че надценките се определят от всяка компания различно.

“Работим на много малки печалби в момента. Някои компании не издържат, затова вдигат ценовия си диапазон. Очаквам да се възстановят позициите отпреди войната при договор за мир”, смята Хаджидимитров.

Ще паднат ли цените на горивата при примирие между Русия и Украйна (видео)

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции