<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120755" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Репортер на б...

“Ще продължаваме преговорите”. Украйна и Русия се разбраха за втора среща

01 Март 2022
0 1288

“Ще продължаваме преговорите”. Украйна и Русия се разбраха за втора среща, предава Свободна Европа.

Преговорите между Украйна и Русия, които се проведоха в понеделник в Беларус, приключиха. Делегациите на двете страни се отправиха за консултации към Киев и Москва преди провеждането на втори рунд на преговори.

Украинската делегация пристигна за преговорите с Русия на границата с Беларус, Зеленски не е част от нея

„Постигнахме съгласие, че ще продължаваме с преговорите“, каза лидерът на руската делегация Владимир Медински.

"Ще продължаваме преговорите". Украйна и Русия се разбраха за втора среща помежду си
AFP

Преди началото на срещата украинската делегация беше съобщила, че ще иска незабавно прекратяване на огъня и изтеглянето на руските войници от Украйна.

&#8220;Ще продължаваме преговорите&#8221;. Украйна и Русия се разбраха за втора среща
Военният удар над Харков

Малко преди началото на преговорите десетки цивилни бяха убити, а стотици други бяха ранени при ракетен обстрел в източния украински град Харков. Беше съобщено и за бомбардировка на жилищни райони срещу намиращия се непосредствено до беларуската граница град Чернигов.

Ракета удари сградата на областната администрация в Харков (видео)

По-рано в понеделник Володимир Зеленски призова руските войски да оставят оръжията си и поиска ЕС “незабавно” да предостави на Украйна членство в блока. По думи на Медински Москва иска да постигне споразумение, което е в интерес и на двете страни.

Зеленски потвърди за атаки както по военни, така и по цивилни цели

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи Жосеп Борел заяви, че военната кампания на Русия „става все по-безскрупулна“. По време на пресконференция в Брюксел той каза още, че потокът от хора, които търсят спасение от войната, се увеличава все повече с всеки изминал ден.

„В тази ситуация нашата подкрепа към въоръжените сили на Украйна е ключова“, каза още Борел.

Путин обяви военна операция в Донбас (видео)

В ранните часове на 24 февруари Русия започна инвазия в Украйна. Руските войски нахлуха от три фронта – изток, север и юг, съответно от Русия, Беларус и незаконно анексирания полуостров Крим. Агресията беше осъдена от демократичния свят, който наложи финансови санкции на Русия. Европейският съюз и редица други държави съобщиха, че ще изпратят военна помощ за Украйна.

&#8220;Ще продължаваме преговорите&#8221;. Украйна и Русия се разбраха за втора среща
БулФото

В понеделник българският премиер Кирил Петков каза, че засега правителството не е вземало решение да изпрати оръжие за Киев.

“Ще продължаваме преговорите”. Украйна и Русия се разбраха за втора среща помежду си

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции