<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Московчани с...

Ще се присъедини ли Запорожие към Русия?

08 Август 2022
0 156

Ще се присъедини ли Запорожие към Русия? Ръководителят на руската администрация в Запорожка област Евгений Балицки подписа заповед за подготовка на референдум за “Обединяване с Русия”. Това съобщи BBC.

Oчаква се той да се проведе наесен, но засега няма точна дата.

Херсон ще проведе референдум за влизане на областта в състава на Руската федерация

“Запорожката земя напуска Украйна завинаги. Запорожка област е поела курс към обединение с Русия и няма да има връщане назад”, заяви Владимир Рогов, който е член на главния съвет в администрацията.

Ще се присъедини ли Запорожие към Русия?
War 2022 in Ukraine

В окупирана част от региона (която не включва град Запорожие) отдавна се готвят за референдума. А на 23 юли започна сформирането на избирателна комисия за провеждането му. Окупационните власти ще се обърнат за съдействие към руската Централна избирателна комисия.

Опасност от ядрена катастрофа в Украйна след нова атака над Запорожката АЕЦ

Украинският президент Володимир Зеленски бе категоричен, че подобен референдум би значел край на всякакви преговори с Русия.

“Ако окупаторите се съгласят с тези псевдореферендуми, те ще затворят за себе си всякаква възможност за преговори с Украйна и свободния свят, от които руската страна определено ще има нужда в даден момент”.

Ще се присъедини ли Запорожие към Русия?

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции