<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Уникално изп...

Силвия Кацарова: Шакира и Мадона ни взимат парите (видео)

26 Май 2022
2 2932

Силвия Кацарова: Шакира и Мадона ни взимат парите – това обяви естрадната певица в ефира на bTV.

„Защото се твори се много прекрасна музика в България, но тя няма шанс да бъде чута. Затова нашето искане е за 100 процента българска музика в националните медии”, заяви певицата.

По думите ѝ БНР и БНТ имат делегиран бюджет от 150 млн. лева и това са пари на всеки българин, който си плаща данъците.

От тях 11 процента са за българските творци и 90% излизат навън от тези пари. Ние субсидираме чужда култура – европейската култура, каза още тя.

Англоезичните звезди имат световния пазар, ние имаме една малка България и защо в нашата родина да не звучи 100 процента българска музика само за БНР и БНТ, отбеляза Силвия Кацарова. 

Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, но тя няма равен шанс, коментира още певицата.

По думите й българите искат да се опази българското. 

Силвия Кацарова: Шакира и Мадона ни взимат парите (видео)
Нашият коментар

Какви са Мадона и Шакира, че да им се плащат авторски права? И защо да не се плаща с тези пари на Джорджано, например? Явно това очакват изпълнители като Силвия Кацарова.

Ние обаче вярваме, че българските музиканти могат да печелят, ако правят качествена музика, каквато хората търсят. Иначе каква е мотивацията да се произвеждат качествени песни, след като всички ще получават сходни субсидии? На тези въпроси нито един популист няма да отговори.

Депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, не напразно обясни, че е логично музикантите да правят качествена музика, ако очакват да получават добро заплащане за нея. И сам призна, че и сред неговите песни не всички са добри. Дано и други музиканти разберат това някой ден.

Гледайте това и още много в новия епизод на “Господари на Уеба”, който е вече тук!

Силвия Кацарова: Шакира и Мадона ни взимат парите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции