<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво предст...

Синът на Владо Николов стана Играч на годината в САЩ

10 Май 2022
1 2455

Още в първия си сезон в САЩ Алекс Николов влезе в историята на колежанското първенство. 18-годишният посрещач на Лонг Бийч бе обявен от Асоциацията на американските волейболни треньори за Играч на годината, предава Dir.bg.

Постижението за юношата на Левски е историческо, тъй като за първи път новак получава приза.

Николов е номер 1 в Западната конференция с 4,60 успешни атаки на гейм 205-сантиметровият. Нарежда на 3-о място в национален мащаб.

Средно на мач той има 5,56 точки, което го прави номер 1 в Западната конференция и втори въобще в колежанското първенство на САЩ.
Синът на Владо Николов стана Играч на годината в САЩ
снимка: Vlado Nikolov /Владо Николов

Дългогодишният ни национал Владимир Николов, който е и негов баща, написа емоционален пост във Facebook по повод успеха на Алекс.

“Когато децата те правят щастлив!

Изпращайки Алекс за Америка, му казах: ” Хайде, покажи какво можеш и въпреки че си само на 18 и отиваш на съвсем непознато и различно място, се бори до последно. Наградата Новак на годината може да е твоя”

А той ме погледна право в очите и ми отвърна: “Тате, това признание не ми е толкова интересно, аз ще се боря за отличието Играч на годината”.

И накрая грабна и двете като се превърна в първия новак/първокурсник/ в историята на американския волейболен шампионат, който бива определен за Играч на годината.

Синът на Владо Николов стана Играч на годината в САЩ

За един сезон порасна и възмъжа, накара американците да го уважават и ценят.

След Радо Парапунов отново имахме българско участие на финала на първенството. Този път останахме втори, но Алекс и отбора му се бориха до последно. И мисля, че много скоро ще бъдат и на върха.

Дерзай, момче!”

Синът на Владо Николов стана Играч на годината в САЩ

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции