<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145850" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дебат между К...

Скандал в bTV, от ГЕРБ възмутено напуснаха студиото (видео)

28 Септември 2022
0 30526

Скандал в bTV, от ГЕРБ възмутено напуснаха студиото.

Поканата в решаващия дебат са приели Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“, Христо Проданов от „БСП за България“, Деян Николов от „Възраждане“, Мартин Димитров от „Демократична България“ и Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Изненадващо обаче за участие в предизборния дебат пристигна бившият премиер Кирил Петков. В последния момент към дебата се присъедини и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

“Аз дойдох, когато Венко не можа да дойде, но забележете тук от дясната ми страна са двама кандидати, явно защото ги е страх. Няма по-добър от ПП, който да адресира българските избиратели освен мен. Венко Сабрутев има лични причини, поради които не можа да дойде”, обясни Петков.

“Аз разбрах, че това е свободно мероприятие и бях на 15 минути оттук, и реших да дойда”, отвърна Дончев.

Петков призова Борисов да не се крие, а да се яви на предизборен дебат (аудио)

Скандал в bTV, от ГЕРБ възмутено напуснаха студиото (видео)
Снимка: стопкадър/видео bTV

Последва и прекъсване от двете страни.

“Политическият сблъсък, дебатът на идеи, принципи, цели, програми е изключително важен, но преди това има един друг разговор – за правилата. Ако ние не сме състояние да спазваме правилата, къде са всичките ни обещания, цели, приоритети и програми. Представете си например вие да бяхте организирали дебат на тема “Здравеопазване”. Ние да бяхме изпратили професор Ангелов и след 10 минути дебатът се окаже, че по тема “Газова криза””, попита Дончев.

От своя страна Деница Сачева каза на Петков: “Вие не уважавате правилата, законите, конституцията и сте решил, че можете да правите каквото си искате”.

Петков попита: “Къде се крие г-н Борисов, той е вашият лидер, защо той не дойде? Българският народ има право да знае кой ще води след 2 октомври и, ако един от нас не може да дойде, най-коректно е да изпратим лидера”.

Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото.

Източник: bTV

Скандал в bTV, от ГЕРБ възмутено напуснаха студиото (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • patrick

    01 Октомври 2022

    Дончев и Сачева са вече в историята, но още не го знаят това...

Покажи всички Скрий

Реакции