<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Звездата от Th...

Скандален кош от центъра реши мач в НБА (видео)

21 Ноември 2022
0 219

Скандален кош от центъра реши мач в НБА.

В последните години свикнахме Лука Дончич да бъде една от най-големите звезди в НБА. 

Последният мач на неговия Далас Маверикс завърши със загуба, но развоят на сблъсъка бе шокиращ.

В края на първото полувреме Дончич отново показа магическите си умения, отбелязвайки тройка със сирената. Така Далас поведе със 7 точки – 59-52. По време на почивката обаче ситуацията бе прегледана от съдиите. Те установиха престъпване на страничната линия на Дончич при въпросната стрелба и това доведе до прецедент.

Скандален кош от центъра реши мач в НБА (видео)
Снимка: FOX Sports

Вместо играта да бъде подновена с началото на третата четвърт, съдиите постановиха, че от втората четвърт имат да се доиграват 2 секунди.

И тук дойде моментът на Влатко Чанчар. Словенецът получи топката и вкара най-далечния кош в кариерата си в НБА. Със снаряд от над 15 метра, той донесе 3 точки на Денвър и така вместо 7, разликата на полувремето бе свалена до само точка.

В края на мача сънародникът му Лука Дончич можеше да донесе победата за Далас със сирената, но пропусна. Денвър спечели само с 1 точка разлика при 98-97. Така любопитната случка от средата на мача се оказа решаваща и за крайния резултат.

НБА звезда прави крачета с топката и вкарва по невъзможен начин (видео)

Скандален кош от центъра реши мач в НБА (видео)
Снимка: Basketnews

Дончич и Чанчар са част от златното поколение на Словения, което донесе европейската титла за планинската държава през 2018г.

Лука Дончич е един от претендентите за най-полезен играч в НБА, като е най-добрият реализатор в Лигата в момента.

Източник: Diema Sport

Скандален кош от центъра реши мач в НБА (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции