<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158397" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

След години сигнали без резултат: Пожар унищожи семеен бизнес (видео)

10 Януари 2023
0 562

След години сигнали без резултат: Пожар унищожи семеен бизнес. За случая разказва репортаж на bTV.

Складова база и офис на фирма в село Враниловци, Габровско са напълно унищожени. Има версии за умишлен палеж. Пожарът оставя нидерландско семейство – собственици на бизнеса, без доходи. Той се е случил в нощта срещу неделя.

Фирмата се занимава с изкупуването на непотребна мазнина от заведения за хранене в страната. Семейството е инвестирало над 2 млн. лева. и осигурява работа на 30 души. Нямат задължения нито към държавата, нито към частни лица.

Служители на фирмата разказват, че отдавна са получавали заплахи. Това не е първи опит за посегателство, след като преди време са били взривени и автомобили на фирмата.

Заплахите са продължавали и тази година, подавани са сигнали срещу тях, но нищо не е било направено.

След години сигнали без резултат: Пожар унищожи семеен бизнес (видео)

Гешев много работи, а осъдени няма (Коментарът на “Господарите”)

„През годините сме подавали доста сигнали, преживявали сме и други инциденти. Нито едно от посегателствата не е разкрито. Никой не обърна достатъчно внимание. Все още изживяваме шока, тепърва ще обмислим какво да правим. Дано следващата стъпка да не бъдем посегателство върху нечий живот“, обясни собственикът на фирмата Патрик Кайзер.

За момента няма заподозрени за палежа. Образувано е досъдебно производство, а работата на полицията и прокуратурата по случая продължава.

След години сигнали без резултат: Пожар унищожи семеен бизнес

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции