<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115506" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Забранено за ...

След сложна операция: Жена чу “мамо” за първи път (видео)

18 Януари 2022
0 1060

След 40 години жена от Царево за първи път чу думата “мамо”. Благодарение на сложна операция на слуха, Сийка успява да чуе тази така важна и емоционална дума, разказва bTV.

Сийка губи слуха си заради вирусна инфекция, преди да навърши 2-годишна възраст. Тя продъжава живота си в пълна тишина, като се учи да превъзмогне липсата в училището за глухи деца в Пловдив.

След сложна операция: Жена чу &#8220;мамо&#8221; за първи път (видео)
bTV

Тя създава семейство и три прекрасни деца, но за съжаление нито веднъж не чува техния смят, плач, “обичам те” или “мамо”. Досега.

Жена създаде прозрачни маски, за да могат глухите хора да четат по устните (снимки)

През 2021 г. семейството ѝ съвсем случайно разбира, че има шанс Сийка да върне слуха си.

“Гледах по телевизията за д-р Петков. Свързах се, после я приеха в болницата и казаха, че може да се направи с имплант”, обясни Милка Иванова – майката на Сийка.

След сложна операция: Жена чу &#8220;мамо&#8221; за първи път (видео)
bTV

“Имплантът се пуска месец след операцията, тъй че тя беше подготвена. Много се развълнува, че чува звуци. Разплака се” разказва д-р Даниел Петков, началник на отделение “Уши, нос, гърло” в УМБАЛ Бургас.

Парализиран и глухоням тийнейджър се опита да ограби бижутерия в Бразилия (видео и снимки)

След месеци слухова терапия, Сийка се учи и да говори. Опериращите лекари твърдят, че след рехабилитацията това ще бъде напълно възможно.

След сложна операция: Жена чу &#8220;мамо&#8221; за първи път (видео)
bTV

Засега Сийка разбира главно майчиния глас и гласовете на децата си. И това е достатъчно за нея, за да бъде щастлива.

“Чувството в такъв момент е на щастие, понеже се възстановява едно от основните сетива на една майка. Тя успя да чуе децата си за първи път. Усещаме удовлетворение от нашата професия”, каза д-р Пролетина Боздукова, част от екипа на д-р Петков.

Източник: bTV
Видео: bTV

След сложна операция: Жена чу “мамо” за първи път (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции