<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147110" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Немски еврод...

Служители на “Топлофикация-София” си измислят ощетяващи клиентите закони (РЕПОРТАЖ)

11 Октомври 2022
0 5754

Служители на “Топлофикация-София” си измислят ощетяващи клиентите закони – за това сигнализира Борислава Борисова – клиентка на дружеството, която се обърна към нас. Повече гледайте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

През лятото от “Топлофикация” изготвиха широко коментираните “изравнителни сметки”. Тогава хиляди жители на столицата получиха известия във вид на бележки, залепени някъде във входа си, че предстои отчитане на уредите. В период на отпуски много от тях не успяха да осигурят достъп. Така се е случило и с обърналата се към нас Борислава Борисова.

В края на август тя е получила сметка, която я озадачава – около 600 лева “изравнителна сметка”. Това е само топла вода, която клиентката плаща редовно. Спокойна заради съобщенията за сгрешени сметки, Борислава решава, че няма нужда да търси веднага “Топлофикация”, защото очаква корекция в сметката си. Уви, това не се случва.

Преди седмица тя посещава офис на топлинния счетоводител “Техем”. Там разбира, че няма как да заяви нов отчет или да подаде жалба, защото срокът е изтекъл – бил е 31 август. На въпрос дали ако заплати високата сметка, тя ще ѝ бъде върната със следващите сметки, както се е случвало досега, служителите са категорични – “има нов закон, по който не връщаме пари”. Така тя остава изненадана – реално е глобена с 600 лева, защото не е осигурнила достъп до имота през лятото. Няма как и да заяви нов отчет.

Служители на &#8220;Топлофикация-София&#8221; си измислят ощетяващи клиентите закони (РЕПОРТАЖ)

Скрита камера в офиса на “Техем”

Изпратихме потърпевшата клиентка със скрита камера в друг офис на “Техем”. Там отново чухме, че тя няма право да подаде жалба. Няма право и на нова проверка в имота. А парите, които ще плати по изравнителната сметка, няма да ѝ бъдат върнати, независимо от показанията на топломера.

Справка в Закона за енергетиката показва, че няма нито дума за законова промяна, която пречи на дружеството да възстанови надплатена сума. Липсват такива текстове и в наредбите за дейността на “Топлофикация”. Остава загадка къде е въпросният ощетяващ закон.

Ние ще потърсим позицията на “Топлофикация”. Скоро ще покажем и как омбудсманът Диана Ковачева ще приеме поредния абсурд.

Дотогава сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Служители на “Топлофикация-София” си измислят ощетяващи клиентите закони

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции