<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141368" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои са на...

Социологията показа, че няма значение дали отиваме заедно с ДБ на избори, заяви Василев (видео)

16 Август 2022
0 475

Социологията показа, че няма значение дали отиваме заедно с ДБ на избори, заяви Василев.

Вече са ясни резултатите от социологическото проучване, което трябваше да покаже дали “Продължаваме промяната” и „Демократична България“ е по-добре да се явят заедно на изборите на 2 октомври. Именно то забави отговора на въпроса дали двете политически сили ще се явят заедно.

28 въпроса съм Асен Василев: „Хванали сме се на хорото и ще го играем докрай”

Социологията показа, че няма значение дали отиваме заедно с ДБ на избори, заяви Василев (видео)
Снимка: стопкадър/видео БНТ

“Дали ще се явим заедно или поотделно, няма особено значение. Резултатът и в двата случая изглежда еднакъв. Няма особено движение на гласоподаватели”, заяви бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев пред БНТ.

Той уточни, че в следващите ден-два ще бъде взето окончателното решение. А това ще стане след вътрешно обсъждане и разговори с ръководството на ДБ.

Василев подчерта, че амбицията на ПП е да спечели първото място на вота през октомври.

„Виждаме, че заедно с партньорите, с които бяхме в коалицията – “Демократична България” и БСП, шансовете да се заемат 121 места да се формира правителство са доста големи. Зависи дали хората ще излязат да гласуват“, подчерта Василев.

Във вторник двете формации подадоха поотделно документи в ЦИК за регистрация за вота. Срокът за извършване на промени в състава на партии или коалиции изтича на 27 август в 17.00 часа.

Източник: OFFNews

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции