<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Space X иска да о...

SpaceX на Илон Мъск ще осигурява интернет на децата от селските райони

26 Септември 2022
0 401

SpaceX на Илон Мъск ще осигурява интернет на децата от селските райони. Компанията цели да направи така, че в щатските училищни автобуси да има интернет, съобщава PCMag.

Продадоха на търг снимки от колежа на Илон Мъск за 165 000 долара

SpaceX на Илон Мъск ще осигурява интернет на децата от селските райони

Става дума конкоретно за училищните автобуси, пътуващи през селските райони на Америка. Именно те могат скоро да бъдат оборудвани със сателитни услуги Starlink. Така учениците ще имат интернет поне по време на техните пътувания до училище.

Компанията SpaceX наскоро представи предложението си до Федералната комисия по комуникациите. Оттам се чака зелена светлина за проекта.

Идеята

Не, този ход няма за цел да даде на децата допълнително време в TikTok, докато пътуват от и до дома. Намерението е да се осигури високоскоростен WiFi на тези, които нямат достъп до интернет. Или имат бавна връзка. Така ще могат да завършат своите онлайн домашни по време на дългите си пътувания до и от училище.

Според предложението автобусните маршрути в тези райони обикновено са повече от 60-минутни в едната посока. Компанията също така подчертава, че ако децата да свършат някаква работа в движение, това освобождава време за техните приятели и семейства, когато се приберат у дома.

Компанията на Мъск декларира, че Starlink е най-добрият вариант за всичко това. Сателитите могат да достигнат до движещи се автобуси в отдалечени райони. По-рано SpaceX обяви, че нейните WiFi услуги се хващат и на круизни кораби.

Въпреки всичко не е ясно дали космическият интернет проект ще получи одобрение.

SpaceX на Илон Мъск ще осигурява интернет на децата от селските райони

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции