<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Караджов отг...

Среднощен съвет: Сигурното е, че ИТН няма да участва

08 Юни 2022
0 749

Среднощен съвет: Сигурното е, че ИТН няма да участва, предава БНР.

На насрочения съвет коалиционните партньори трябваше да изглаждат противоречията си за актуализацията на бюджета. Но след напускането на “Има такъв народ” и обявеното оттегляне на техните министри дневният ред се промени.

Бивш наш посланик в Русия нарисува сценарий как Пеевски чрез партията на Слави сваля скоро правителството

Среднощен съвет: Сигурното е, че ИТН няма да участва

По признание на Корнелия Нинова ще бъде обсъждано търсене на мнозинство в парламента и как се формира правителство на малцинството.

Информацията за провеждане на коалиционен съвет идва от БСП и “Демократична България”.

Преди началото на лидерския съвет депутатът от “Демократична България” Владислав Панев заяви, че частичната подкрепа е доста опасна при гласуването на бюджета.

Среднощен съвет: Сигурното е, че ИТН няма да участва

„Какво става, когато гласуваме повече разходи от приходи”, попита той и допълни, че бюджетът “е обект на много сериозни разговори в следващите дни”.

Според депутата път назад за ИТН има, ако това би допринесло за успеха на страната. Но поясни, че коалиционните партньори разглеждат всякакви сценарии.

 “Най-важното е ако има правителство, то да бъде такова, че да осъществява нужните реформи в области, които са най-важни, като борба с високата инфлация, намаляване на бюрократични и регулаторни режими”, допълни Панев.

Източник и видео: БНР, NOVA

Среднощен съвет: Сигурното е, че ИТН няма да участва

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции