<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143071" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж обра три ...

Стачката на пилотите в “Луфтханза” засегна и полетите от София

02 Септември 2022
0 138

Планираната стачка на пилотите в немската авиокомпания “Луфтханза”, която е насрочена за днес (2 септември), засяга 800 полета, като тук влизат почти всички полети от и за Франкфурт и Мюнхен.

Проверка на “Сега” в полетната информация на летище “София” показа, че стачката вече се отразява и у нас – анулирани са и двата сутрешни полета на “Луфтханза” за Мюнхен и Франкфурт. Отменени са и три следобедни полета за двете ключови летища.

Стачката на пилотите в &#8220;Луфтханза&#8221; засегна и полетите от София
iStock

По оценка на авиокомпанията, стачката ще обърка плановете на 130 000 пътници и вероятно ще прелее с проблеми и в трафика през почивните дни.

Това е пореден рунд в трудовите спорове между наземен и полетен персонал и авиокомпаниите в Европа това лято. Проблемите възникнаха заради липса на достатъчно служители след оптимизацията за намаления трафик през пандемията. Това доведе до хаос с багажи, недоволство за ниско заплащане и тежки дежурства и пр.

Стачката на пилотите в “Луфханза” засегна и полети от София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции