<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118533" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Johnson & Johnson спи...

Стана ясна причината за 4-метровата маса по време на срещата между Путин и Макрон

11 Февруари 2022
0 5481

Стана ясна причината за 4-метровата маса по време на срещата между Путин и Макрон, съобщава bTV.

Френският президент Еманюел Макрон е отказал да си направи PCR тест при визитата си в Москва, затова бил държан на разстояние от руския си колега Владимир Путин, казаха пред „Ройтерс“ два източника от обкръжението на Макрон.

Стана ясна причината за 4-метровата маса по време на срещата между Путин и Макрон

Путин “заспа” при появата на олимпийския отбор на Украйна в Пекин (видео)

А според източници на bTV “условията по протокол за ръкостискане и по-малка дистанция не са били приемливи за френската делегация”.

Наблюдатели останаха учудени от снимките на Макрон и Путин, седящи в противоположните краища на 4-метрова маса, когато двамата обсъдиха в понеделник кризата около Украйна. Някои дипломати предположиха, че по този начин Путин е искал да изпрати дипломатическо послание. Ситуацията вдъхнови редица шаржове и карикатури.

Два източника, които са запознати със здравния протокол на френския президент, заявиха пред „Ройтерс“, че на Макрон е било дадено право на избор – или да му бъде направен PCR тест от руските власти, или да откаже, при което ще трябва да спазва по-строги изисквания за социална дистанция.

„Знаехме много добре, че това означава, че няма да има ръкостискане и ще е налице дълга маса. Не можехме обаче да допуснем да се доберат до ДНК на президента”, каза един от източниците.

Говорител на Кремъл не отговорил на запитване на агенцията за коментар.

Вторият източник от обкръжението на Макрон посочи, че той си е направил PCR тест преди да замине. След като френският президент пристигнал в Русия, неговият лекар му направил бърз тест.

Стана ясна причината за 4-метровата маса по време на срещата между Путин и Макрон

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции