<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143377" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Цените в Хърв...

Стана ясно с колко милиарда Германия ще бори инфлацията

06 Септември 2022
0 135

Стана ясно с колко милиарда Германия ще бори инфлацията.

Германското правителство ще използва приходите от неочаквани данъци, за да намали крайните потребителски цени на газа, петрола и въглищата. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц. Той обяви мерки за смекчаване на въздействието на нарастващите цени на енергията върху населението.

Високата инфлация ни отдалечава от приемането на еврото (видео)

Стана ясно с колко милиарда Германия ще бори инфлацията
Man shopping in a supermarket while on a budget. He is looking for low prices due to inflation, standing looking at his phone in front of a row of freezers. He is living in the North East of England.

Шолц заяви, че правителството планира да обвърже някои социални помощи с текущия или очаквания в бъдеще процент на инфлация. Страната ще задели 1,5 млрд. евро (1,49 млрд. долара) за предлагане на намаления в обществения транспорт.

Мерките са част от пакета от 65 млрд. евро, който управляващото коалиционно правителство договори. Те целят да се помогне на гражданите и компаниите, борещи се с нарастващата инфлация в най-голямата европейска икономика.

В България

Годишната инфлация у нас е вече над 17%. Това сочат данните на НСИ. Поскъпването на цените през юли е 17,3% спрямо миналата година по същото време.

Спрямо предходния месец юли 2022 г. увеличението в цените е най-голямо в групите развлечение и култура (+7.4%), жилища, електроенергия, вода, други горива (+5.2%) и хотели и ресторанти (+1.2%). Най-голямо е намалението на цените в групите облекло и обувки (-2.0%), транспорт (-1.7%) и хранителни продукти и безалкохолни напитки (-0.1%).

Стана ясно с колко милиарда Германия ще бори инфлацията

Източник: Дебати

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции