<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134305" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивши коорди...

Столичният общински съвет се разсърди на правителството след отказ да получи още пари (видео)

19 Юни 2022
1 1808

Столичният общински съвет се разсърди на правителството след отказ да получи още пари, стана ясно от интервю на председателя му Георги Георгиев за БНТ.

Той разказа, че е получил писмо от началника на кабинета на министъра на финансите. В него се казва, че е време да бъде увеличена цената на билетите и картите в София.

“Това, честно казано, не очаквахме дотам да се стигне и няма как да приемем, и те го знаят много добре. При тази инфлация, увеличени разходи за семействата за ел. енергия и горива няма как да им прехвърлим с увеличението на транспортните билети и карти щетата за София от 143 млн. лв. Толкова не достигат – това е несправедливо.”, заяви Георгиев.

По думите му по време на ковид пандемията Столична община се е справила сама. Тя не е получила помощ от правителството – спрени са няколко големи обекта и парите са пренасочени към градския транспорт, но вече не може сама да се справя и не е справедливо.

“Проблемът е, че тарифна политика ще има, но градски транспорт може и да няма. Проблемът е, че правителството ни дава съвети, които знае, че ние не можем и не бива да изпълним.”. Това каза Георги Георгиев.

Столичният общински съвет се разсърди на правителството след отказ да получи още пари (видео)

Живеем с 2,2 години по-малко заради мръсния въздух

Председателят на СОС показа писмо от началника на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова, в което се казва, че ще Столична община бъде финансирана от правителството срещу реформи и оптимизация.

“Оптимизация на разходите означава тяхното намаляване. Ние конкретните оптимизации ги правим всеки месец. Над 70% са разписанията, които са променени в София на база на новата интелигентна система, която имаме и GPS устройствата в автобусите”, поясни Георгиев.

Председателят на СОС заяви, че няма автобусни линии, които дублират метрото. 70% от автобусите водят до спирка на метрото, 100% от трамваите прави връзка със спирка на метрото. Направена е и оптимизация – над 5% от маршрутното разписание бе намалено миналата есен, над 5% от административния персонал е съкратен.

Столичният общински съвет се разсърди на правителството след отказ да получи още пари. Транспоррт.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции