<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107443" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още два препа...

Д-р Стойчо Кацаров обяви ще има ли локдаун

12 Ноември 2021
0 6896

Няма да има локдаун. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, цитиран от NOVA, по време на брифинг.

Извънреден брифинг на здравните власти за новата Covid-вълна у нас

„Данните от последната седмица сочат намаляване на броя на заразените, подобряване на епидемичната ситуация. Мерките със зеления сертификат дадоха своя резултат”, допълни Кацаров.

Той благодари на всички, които са приели изискването и се съобразяват с него.

“Опитвахме се да не плашим хората и да не използваме страха от заразата с цел мотивация за спазване на мерките”, допълни министърът на здравеопазването.

Нови лекарства за Covid-19

Здравните власти обявиха още, че у нас вече са доставени двете нови лекарства за коронавирус, които вчера бяха одобрени от ЕК. Европейската агенция по лекарствата даде положително становище за Ronapreve и Regkirona. Те са на основата на антивирусни моноклонални антитела. 

Нов лекарствен продукт – имуносупресор ще се ползва в болниците след две или три седмици, допълниха още здравните власти.

„Моноклоналните антитела се вливат венозно. Те се използват за пациенти с лека до среднотежка форма на коронавирусна инфекция и не са хоспитализирани.

Освен това МЗ стартира процедура за осигуряване и на третия лъч лекарствени продукти – противовирусни лекарствени продукти под формата на таблетка. Те ще бъдат с 5-дневен курс на лечение. Те ще бъдат предписвани на пациенти с лека форма на Covid-19″, обясни д-р Десислава Велковска  директор Дирекция „Лекарствена политика”.

Стойчо Кацаров обяви ще има ли локдаун?

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции