<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Божков пусна ...

Супермен е бисексуален в най-новия комикс на DC

12 Октомври 2021
0 1691

Супермен е бисексуален в най-новия комикс на DC

Джонатан Кент, новата итерация на Супермен, е бисексуална, според DC Comics.

Традиционно хетеросексуалният супергерой ще се впусне в еднополова връзка с приятел в нов комикс. Мъжът, който е син на Кларк Кент и Лоис Лейн, е създаден през юли месец.

Опит за нов бизнес стандарт в САЩ: задължително жени, ЛГБТ и расови малцинства в бордовете на компаниите

Комиксовият герой се влюбва в Джей Накамура, репортер, който се грижи за него, след като „психически и физически прегаря от опитите да спаси всички, които може“ в изданието, което ще излезе през ноември. Установено е, че Накамура също има специални сили.

Сексуалността на Кент не е единственият начин, по който героят е актуализиран спрямо новото време. Той протестира срещу депортирането на бежанци и стрелбите в гимназиите и се опитва да потуши горски пожари, които са причина за климатичната криза.

„Винаги съм казвал, че всеки се нуждае от герои и всеки заслужава да се намери в своите герои и съм много благодарен на DC и Warner Bros, че споделят тази идея“, коментира създателят на поредицата Том Тейлър в интервю за New York Times.

Супермен е бисексуален в най-новия комикс на DC

„Супермен винаги е бил знак за надежда, за истина и за справедливост. Днес този символ представлява нещо повече. Днес повече хора могат да се видят в най-мощния супергерой в комиксите.

Новината следва други скорошни опити да се добави нов поглед към света на комиксите. През август беше обявено, че най-новата версия на Робин ще има гадже, докато през март Marvel взе решение да предаде мантията на Капитан Америка на гей персонаж.

Супермен е бисексуален в най-новия комикс на DC

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции