<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141175" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Свързан с ГЕРБ оглави тол системата

15 Август 2022
0 562

Свързан с ГЕРБ оглави тол системата.

Тихомълком и без конкурс ръководството на тол системата е било сменено от новата служебна власт на Румен Радев. Изненадващото е, че за началник на звеното е посочен кадър на ГЕРБ. Става дума за 39-годишния Георги Темелков, който от дълги години гравитира край партията на Бойко Борисов, пише Полина Паунова за в. Капитал.

Това реално е първото действие на прясно назначения управител на Агенция “Пътна инфраструктура” Иво Иванов. В деня, който оглавява АПИ, той е назначил Темелков.

Свързан с ГЕРБ оглави тол системата

Смениха ръководството на пътната агенция, вижте мотивите (видео)

От АПИ официално не са обявили рокадата в тола, както и мотивите за нея. Назначението обаче е любопитно заради ГЕРБ биографията на избраника на новата президентска служебна власт.

ГЕРБ миналото на Темелков

Георги Темелков гравитира край ГЕРБ почти от самото създаване на партията. В първия мандат на партията, когато председателството на Народното събрание беше поето от Цецка Цачева, Темелков беше неин съветник и част от политическия ѝ кабинет.

В края на мандата си Цачева преназначава Темелков в дирекция “Протокол” на парламента. На чиновническата длъжност той престоява около година (по времето на кабинета “Орешарски”).

След предсрочните избори през 2014 г. Темелков отново става член на политическия кабинет на новия председател на парламента от ГЕРБ – Димитър Главчев. По-късно, при създаването на тол системата напуска и заема позиция там.

Бащата на Георги Темелков – Атанас, също е неразривно свързан с началническа позиция в държавната администрация по време управлението на ГЕРБ.

Публичната поява

Около Георги Темелков има и допълнително обстоятелство. Той доби особена популярност преди две години след злополучната Национална конференция на ГЕРБ в “София тех парк”, когато млади мъже със закрити лица биха журналисти и протестиращи срещу Бойко Борисов граждани.

Повече по темата четете на capital.bg

Свързан с ГЕРБ оглави тол системата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции