<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113165" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията за...

Талибаните забраниха музика в колите и пътнички без хиджаб

26 Декември 2021
0 372

Талибаните забраниха музика в колите и пътнички без хиджаб, пише Dir.bg.

Освен това шофьорите са длъжни да паркират колите си на специално определени места, за да извършат намаз (молитва), както и да си пуснат бради и да призовават своите мъже спътници да направят това. Както е посочено, съответните правила са разработени от Министерството на ислямския призив, ориентация, повеляване на добро и забрана на осъдителното, създадено от радикалите – аналог на органа, съществувал през 1996-2001 г. (когато талибаните контролираха по-голямата част от страната) с функциите на ислямската морална полиция.

Талибаните забраниха музика в колите и пътнички без хиджаб

Талибаните забраниха жените да бъдат омъжвани насила

По-рано беше създадено ново ведомство, което да замени съществувалото от около 20 години министерство по въпросите на жените. То установи правила за сватби в Афганистан, едно от които забранява присъствието на музика на живо по време на тържествата.

Освен това възстановената морална полиция въведе редица изисквания към журналистите, включително задължителното носене на хиджаб за жените телевизионни водещи.

Талибаните забраниха музика в колите и пътнички без хиджаб

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции