<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво ще стан...

Tesla пусна видеоигри за шофьорите, докато са на пътя (видео)

21 Декември 2021
0 141

Автомобилната компания на Илон Мъск “Тесла” пусна видеоигри за шофьорите, докато са на пътя.

Илон Мъск пусна в продажба своя собствена серия шорти и “счупи” сайта на “Тесла” (снимки)

"Тесла" пусна видеоигри за шофьорите, докато са на пътя (видео)

Новата технология позволява на собствениците на електрическия автомобил да играят, докато шофират, но противниците на идеята казват, че това може да бъде опасно разсейване, дори ако пътник ползва новата екстра.

Възможността за видеоигрите е в специална актуализация на софтуера на возилото. Той дава възможност да се играят игри на централния сензорен екран на автомобила, докато се движи.

Шофьорите могат да избират от няколко игри, включително пасианс, аркаден шутър, наречен Sky Force Reloaded, и стратегическа игра, наречена The Battle of Polytopia.

Преди актуализацията беше възможно да се играят игри само когато колата е паркирана. Сега може да бъде избрана игра, докато превозното средство е в движение и играчът е помолен да потвърди, че не е водач. Това може да се заобиколи просто чрез натискане на опцията “Аз съм пътник”.

Някои шофьори изразиха опасения относно актуализацията. Автомобилисти, които преглеждат новите функции на “Тесла” в YouTube, описват актуализацията като “доста опасна”.

Факт е, че функцията за автопилот на колата може да управлява сама, да сменя лентите, да ускорява или спира, но все още се изисква от шофьорите да държат ръцете си на волана.

Защитниците на безопасността казват, че дори пътникът да играе, това може да бъде опасно разсейване.

Съгласно законите за шофиране във Великобритания, шофьорите могат да използват екрани само когато “преглеждат информация за шофиране, свързана със състоянието на превозното средство или неговото оборудване, когато се показва навигация, или когато помагат при разглеждането на пътя около превозното средство”.

Екраните, използвани за нещо друго, “не трябва да се гледат от водача, докато превозното средство се управлява”.

Източник: “Дейли мейл”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции