<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106879" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От 500 до 30 000 е...

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много лесно, твърди професор (видео)

09 Ноември 2021
0 932

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много лесно, твърди професор Георги Момеков, който беше гост в студиото на NOVA. Tой е преподавател в Катедрата по фармакология, фармакотерапия и токсикология в МУ – София.

„Сегашният пик на смъртността при Covid-19 е в следствие на високата заболеваемост”, заяви Георги Момеков

„Националният експертен съвет трябва да вземе решение дали хората с антитела могат да получат зелен сертификат. Наистина има много хора, които са изкарали болестта на крак и имат антитела.  Протекцията обаче при ваксинираните е много по-висока, отколкото при тези, които са изкарали вируса”, обясни специалистът. 

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много лесно, твърди професор (видео)

Рекорден брой починали за денонощие с Covid-19

По думите му сегашният пик на смъртността при Covid-19 е в следствие на високата заболеваемост.

„Сега берем плодовете на тези няколко седмици, в които имахме нарастващ брой случаи. Когато си на първо място по смъртност, трябва да има брутални мерки, ако се цени човешкият живот. Или не правим нищо и стигаме до подобни черни рекорди, или се опитваме като общество да се хванем за ръце и да минем през това нещо заедно”, каза още професорът.

По думите му лекарствата, които в момента се тестват за лечение на коронавирус, трябва да започнат да се приемат до няколко дни след заразяването, за да имат ефект.

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много лесно, твърди професор

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции