<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148291" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кандидат-деп...

ТЕЦ “Брикел” отново бълва черен дим, няма кой да спре замърсяването (видео)

23 Октомври 2022
0 373

ТЕЦ “Брикел” отново бълва черен дим, няма кой да спре замърсяването – за това сигнализират наши зрители. Изпращат ни и кадри, които са повече от шокиращи.

ТЕЦ "Брикел" отново бълва черен дим, няма кой да спре замърсяването

Отново са превишени нивата на серен диоксид в ТЕЦ “Брикел”

Сагата с ТЕЦ “Брикел” още от лятото

През юли министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и премиерът Кирил Петков посетиха ТЕЦ “Брикел”. Те констатираха фрапиращи нарушения на място. Беше издадена заповед за незабавното затваряне на ТЕЦ-а.

Уви, Върховният административен съд отмени заповедта за незабавно затваряне. Мотивите – много хора щели да останат без работа. В тях не присъства нито дума за замърсяването в района, нито за последиците от него – остри белодробни заболявания, които се срещат все по-често и при млади, и при възрастни.

През сепрември последваха нови проверки в ТЕЦ-а. Бяха констатирани и още много нарушения. Уви, липсваше воля той да бъде затворен отново.

Така се оказа, че за българските институции няма значение колко е вреден даден ТЕЦ за околната среда или колко тежки са последиците за живеещите в района, когато държавата има икономически интерес той да работи. А с това ни чакат нови санкции от Европейската комисия, за каквито отдавна предупреждават различни екологични организации.

ТЕЦ “Брикел” отново бълва черен дим, няма кой да спре замърсяването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    23 Октомври 2022

    Така е в Задунайская губерния!

Реакции