<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197727" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ искат да �...

“Той е престъпник”: Говори бивш охранител на Путин, избягал в Южна Америка

11 Септември 2023
0 501

“Той е престъпник”: Говори бивш охранител на Путин, избягал в Южна Америка. Витали Брижати пазил вилата на руския диктатор в Крим.

Китай пожела да се обедини с Европа

&#8220;Той е престъпник&#8221;: Говори бивш охранител на Путин, избягал в Южна Америка

Историята

Бивш служител на руската Федерална служба за охрана (ФСО), охранявал дачата на Путин в Крим, се обяви против войната в Украйна и определи руския президент като “престъпник” пред опозиционния ТВ канал “Дожд”.

Витали Брижати живял в Камчатка до окупацията на Кримския полуостров от Русия. Но след това се преместил с жена си в анексираната територия. Именно жена му е родом от там. Започнал работа в жандармерията. После във ФСО като инструктор на кучета. В крайна сметка получил специално назначение. Да пази дачата на самия президент в село Олива. Точно на южното крайбрежие на полуострова.

В съседство до вилата на Путин са дачите на Дмитрий Медведев и шефът на ФСБ Александър Бортников.

Според Брижати Путин не вярва на никого. Дори на бодигардовете си, които може да не знаят дали президентът е наблизо или не. 

Подробности

“На хората може да се каже: “Той си почива в тази вила” и всички тичат наоколо, пазят го, но той може да е на друго място”, разказва бившият бодигард.

По време на пътуванията на Путин в Крим неговото пристигане се обявява едновременно на летищата в Севастопол и Симферопол. А диктаторът всъщност може да пристигне по съвсем друг начин. Например по море.

“Така се държи човек, който се страхува за живота си”, казва Брижати.

Самият Брижати се разочаровал от президента след началото на “специалната военна операция” в Украйна. Според него Путин е престъпник. На служителите на ФСО било забранено да общуват с роднини в Украйна, граждани на САЩ и ЕС и всички хора, които се противопоставят на войната, под заплаха от наказателно преследване, разказва още той.

Неговите колеги пък се надявали, че след войната и завладяването на Украйна за тях ще има още повече работа и нови позиции. Той се опитал да напусне. Обаче го заплашили, че ще бъде пратен на фронта.

Брижати успял да получи паспорт от ФСО. Съпругата му се сдобила с разрешение за пребиваване в Еквадор като квалифициран работник. Охранителят веднага заминал при нея и съобщил на началника си, че вече и той има разрешение за пребиваване и местните закони му забраняват да служи в руските охранителни служби. След това е уволнен.

“Последната фраза, която чух, когато си тръгвах, беше “Успех на фронта!”, казва той.

Източник: КлубZ

“Той е престъпник”: Говори бивш охранител на Путин, избягал в Южна Америка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции